Bekijk nominaties Hedy d'Anconaprijs op tv – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Vanaf zaterdag 25 februari 2012 kunt u op tv kennis maken met de zes genomineerde projecten voor de Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur 2012. De genomineerde projecten worden getoond in de 6-delige serie Zie Zorg van het tv-programma AVROs Kunstuur.

In de eerste aflevering: Instituut Verbeeten, een bestralingscentrum volgens healing environment ontwerpconcept in Breda. De serie Zie Zorg is te zien van zaterdag 25 februari tot en met 31 maart 2012 iedere zaterdagmiddag om 17.00 uur bij AVRO’s Kunstuur op Ned. 2.

Uitreiking Hedy d’Ancona-prijs 1 juni 2012

Op 1 juni 2012 zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Den Haag. Gelijktijdig zal de publicatie Hedy d’Ancona-prijs 2012 verschijnen. De Hedy d’Ancona-prijs richt zich specifiek op gebouwen in de zorgsector waarbij stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur, architectuur en/of interieurarchitectuur het zorgconcept ondersteunen. De Hedy d’ Ancona-prijs is een gezamenlijk initiatief van het Stimuleringsfonds voor Architectuur (SfA) en TNO. Het Atelier van de Rijksbouwmeester en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteunen het initiatief. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt. Het revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem won de prijs in 2010.

Meer informatie