Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Informatiepakket consultatiebureau voor ouderen

0

24-01-2007

Organisaties die een consultatiebureau voor ouderen willen opzetten of daar mee bezig zijn, kunnen bij zorgorganisatie De Volckaert een informatiepakket bestellen.

Gratis ouderenconsult

De Volckaert is in 2005 in Dongen gestart met een consultatiebureau dat speciaal gericht is op ouderen. Zelfstandig wonende zestigplussers uit de regio kunnen bij het bureau terecht voor een anderhalf uur durend gesprek met een verpleegkundige waarin lichamelijke, psychische en sociale aspecten besproken worden. Op deze manier kunnen gezond- en welzijnsproblemen bij ouderen eerder voorkomen worden. Het consult is gratis.

Informatiepakket De Volckaert

Naar aanleiding van de grote belangstelling voor het consultatiebureau heeft de Volckaert een informatiepakket samengesteld. Het pakket (à €75,-) met o.a. een projectplan, de werkwijze, de PR en resultaten van een wetenschappelijk onderzoek kunt u bestellen bij De Volckaert via [email protected]

Inventarisatie consultatiebureaus voor ouderen

Het Kenniscentrum Ouderen heeft in 2005 een aantal ouderenconsult-initiatieven geïnventariseerd in Nederland. Er is onder meer gekeken naar de manier waarop de doelgroep bereikt wordt, de vragenlijsten die gebruikt worden, de taken en verantwoordelijkheden van medewerkers, de eisen aan personeel, locatie en accommodatie, de kosten en de financiering. Op de website van het Kenniscentrum Ouderen vindt u meer informatie over dit onderzoek.

Meer informatie: