Waar koop ik bento-spullen en leuke lunch spulletjes?

0
Rate this post

Shoptip action 3Ik krijg regelmatig de vraag waar ik al die leuke spulletjes vandaan heb.Veel mensen denken dat ik altijd alles op internet koop.Ik koop inderdaad regelmatig dingen op internet, maar de meeste bentospulletjes heb ik gewoon uit de winkel uit de echte winkelstraat.

De afgelopen maanden heb ik veel van mijn shoptips al op de facebooksite gedeeld.Met deze post wil ik een aantal van deze tips bundelen.En zal ik gewoon door gaan om mijn nieuwe tips op facebook en twitter te zetten?O ja, en als je zelf leuke tips hebt, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Shoptip hema

Ik ben groot fan van winkels als de HEMA, Action en Xenox.

Maar deze post is dan ook in geen geval gesponsord Ik wil hier alleen maar mee laten zien dat iedereen makkelijk spulletjes kan kopen om leuke lunches te maken. En als je dan af en toe een enkel item koopt, bouw je langzaam een leuke verzameling aan attributen op.
In de gewone keten in Nederland kun je ook tegen kleine juweeltjes aan kan lopen.

Hema

De Hema volgt veel trends. Zo zag ik het ene jaar washi tape bij internetwinkels groot worden, en het volgende jaar had de Hema het ineens in de collectie. Zo ook met stempels.
Dus dan kan je in eens van die leuke broodstekers tegenkomen.
Maar de Hema heeft ook al jaren van die tupperware-achtige gekleurde snackbakjes.
Het blijft toch echt ‘Gewoon Hema’. Heerlijk

Action, Xenos en Big Bazar

Action, Xenos en Big Bazar zijn allemaal verzamelwinkels. Ze verschillen vooral in detail.
Allemaal zijn ze flink op de cupcake trend gesprongen, dus je kan hier goedkoop veel basis gereedschap kopen. Dan kun je voor weinig geld uitproberen of je het wat vindt. En veel van deze ketens zijn vaak hun tijd ook al ver vooruit:

Vooral de Action heeft een goed assortiment aan crea en knutselspullen, die je vervolgens heel goed kan gebruiken voor bento’s.. Leuk als je met ouwel (eetpapier) een en ander wilt opvrolijken, dan kun je bij de Action goed terecht voor allerlei ponsen.

En dan hebben ze vervolgens ook ineens een echt bento item: ei-omvormers; dus om je eitje in de vorm van een konijntje te krijgen. Cool toch.Maar ze hebben daar ook van die leuke plak tatoeages voor op je arm of voor op bananen.shoptip action

Bij de Xenos hebben ze al jaren silicone cupcakevormpjes in allerlei vormpjes. Makkelijk om in je lunchbox te doen om wat fruit van je brood te scheiden.En bij de Xenos heb ik jaren geleden ook al die kleine mini-cupcakevormpjes gekocht. Inmiddels zie je ze meer maar, die waren tot dan toe alleen nog maar te koop bij gespecialiseerde internetbakwinkels.

De Big Bazar onderscheid zich vooral doordat ze regelmatig leuke lunchtrommeltjes hebben.Dus als je weer eens langs een van deze winkels loopt, ga dan even neuzen :-)

Shoptip BazartBlokker

Onze huishoudwinkel heeft natuurlijk altijd veel basisbakspullen gehad en veel Curver.Bij de blokker doe ik regelmatig leuke vondsten: broodstekers in de vorm van dino’s en harten, maar laatst heb ik ook geweldige fruit/snackbakjes gekocht in de vorm van autootjes, bloemen en hartjes.

Ik heb wel het idee dat deze producten niet altijd zo goed lopen, want vaak vind ik dit soort dingen bij de ramsj en uitverkoopbakken van de blokker. Goed snuffelen dus.

shoptip blokkerChinese supermarkten

Bento’s komen uit Azie, dus bij Chinese supermarkten kun je soms nog wel leuke bento boxen komen.

En als je wel eens leuke dingen met sushirijst wil maken, dan kun je bij de Chinese supermarkten niet alleen goed terecht voor de ingrediënten, maar daar hebben ze vaak ook nog leuke vormpjes voor rijst bento’s: dus voor hartjes en ruiten enzo.Ik zie deze vormpjes regelmatig bij bijvoorbeeld Oriental.

Ik heb er alleen nog steeds niet in de gewone winkels van die leuke prikkers gezien.Daarvoor moet je volgens mij bij een internetwinkel zijn.Zo heeft de leukste lunch hele leuke stekertjes en vrolijke bento boxen.En de sitebenaming van Kids At Lunch zegt het al. Zij hebben alle spullen voor de overblijf.