Bijwerkingen van statines – cholesterolverlagende

0
Rate this post

Statines kunnen het cholesterol verlagen, maar verhogen het risico op slokdarmkanker – gebaseerd op een recent onderzoek -. Bovendien vergroten ze de kans op staar, spierzwakte of zelfs lever- en nierfalen dramatisch. Professionals raden daarom ten zeerste een zorgvuldige dosering van het medicijn aan.

Statinestudie van paar duizend cliënten.

Onderzoekers van de Educational Institution uit Nottingham (VK) beoordeelden gegevens van meer dan twee miljoen personen in de leeftijd van 30 tot 84 jaar, die cholesterolverlagende medicijnen voorstelden. De onderzoekers zochten naar het optreden van bijwerkingen, die momenteel werden herkend uit eerdere onderzoeksstudies van statines, met name staar, lever- en nierfalen, myopathie (een type spierzwakte). Loste de resultaten van hun onderzoek op in de Engelse gezondheidszorgpublicatie:

10.000 vrouwen leden acuut nierfalen, 23 39 kwalificeerden zich voor myopathie, 74 is eigenlijk een leveraandoening en bij 309 vrouwen die statines slikten, ontstonden overstromingen. Bij mannen – dus merkbaar – was het gevaar voor myopathie zelfs nog groter, terwijl hun gevaar op bijkomende gezondheidsproblemen net als bij de vrouwtjes.

Statines veroorzaken bij elke man spierzwakte.

Om het simpel te zeggen, dit geeft aan dat slechts 434 mensen gedurende vijf jaar nodig hadden om samen met statines te worden behandeld, tot een van hen ernstige nierinsufficiëntie in één. Bovendien heeft elke 136. Statine-cliënt te maken met een leveraandoening en elke 33e staar. Terwijl vrouwen 259 individuen met betrekking tot de myopathie Statines goedaardig kunnen innemen, net voor de 260 worden ze ziek, dit is eigenlijk (statistisch gezien) elke persoon heeft te maken met de intense spieraandoening als gevolg van Statintherapie bij mannen.

Statines krijgen een onbevredigende leverfunctionaliteit.

De dreiging met al deze problemen was eigenlijk het grootst in het eerste jaar na de procedure – er is ook in de meer jaren van drugsgebruik. Het gevaar steeg naar lever- en nierproblemen evenredig met de dosis statines. Samen met alle statines een vergelijkbaar hoger risico op alle ziekten – let op behalve fluvastatine. Dit verhoogde het risico op een leveraandoening tot een grotere omvang in vergelijking met de verschillende andere statinegeneesmiddelen – die toch fluvastatine echt als een van de zwakkere werken en ook wordt beschouwd als de best geaccepteerde statine.

Statines veroorzaken bij elke man spierzwakte.Echter, mannen die fluvastatine gebruikten, hadden twee keer zoveel kans om leverproblemen te krijgen als die mannen die geen statines kregen – bij vrouwen steeg het risico zelfs tot op de dag van vandaag. Gevaarlijke statinegeneesmiddelen: de verificatie.

Dat gezegd hebbende, ontdekten experts ook dat na het stoppen met de statines het risico op cataracten weer normaal wordt. De verhoogde dreiging, statines om lever- of nierproblemen te hebben, verminderde, nogmaals, als u statines heeft gedurende ten minste 1 tot 3 jaar – niet meer. Statines en hart- en vaatziekten.

Bij de inspectie van de geclaimde voordelen van deze medicijnen ontdekten de onderzoekers dat ze in feite het risico op hartaandoeningen kunnen verminderen – dus sloot het 271 scenario's af van 10.000 geadresseerde patiënten met een hoger risico op ernstige hart- en vaatziekten. Simpel gezegd: deze 33 mannen en ook 37 meisjes, die zijn gecategoriseerd als ernstig bedreigd, moeten worden behandeld met de statines om een ​​hartaandoening te stoppen.

Statines kunnen kanker zeker niet voorkomen.

Consequent verkondigen voorstanders van statines dat statines kanker kunnen voorkomen. In deze studie werd echter een mogelijk gunstig verband gevonden tussen statines en kankercellen, alleen bij slokdarmkanker. Hier vermelde statines zullen hebben geleid tot een enigszins verminderde dreiging van de aandoening.

Om een ​​scenario van slokdarmkankercellen te voorkomen, moeten 1266 onderzoekers worden behandeld als vrouwen die in gevaar zijn voor slokdarmkankercellen of zelfs 1082 mannen die worden geclassificeerd als het gaat om dit soort kankercellen die gevaar lopen met statines. Voor alle andere vormen van kankercellen konden de wetenschappers van deze studie geen informatie vinden dat statines hier preventieve invloed kunnen hebben. bijgevolg creëerden de experts dat hun studie.

In grote lijnen, verschillende andere onderzoeken gevalideerd, vinden geen duidelijke correlatie tussen het nemen van statines en de dreiging van kanker. Op basis van deze eindresultaten hebben de onderzoekers uiteindelijk, en dergelijke patiënten, die in de aanloop al vaak last hadden van oogproblemen of lever- en nierzwakte, samen met de aanbevolen toekomst, Statin-cliënten nauwlettend in de gaten gehouden over mogelijke bijwerkingen, variërend (indien van toepassing) soort van) om een ​​lagere dosering van de statine aan te kunnen.

Voor elk idee, maar ook bij het nemen van statines om duidelijk te maken of het individu ook de zorg in eigen handen wil hebben en ermee instemt zijn leven en ook zijn dieet te veranderen totnu is dat cholesterolgehalte echt van nature in het verleden schommelt.

Het cholesterolbedrog.

De ziektes van mensen kwamen varkens in de plaats van de eerdere infecties zoals ziekte, cholera en t.b. samen met de kwalen die hun triggers hebben in omgevingsinvloeden en de levensstijl. Deze ziekten niet met zich meebrengen, want de ziekten van mensen nemen voortdurend toe gedurende ongeveer een eeuw..

Vervormde voorstelling over cholesterolgehalte.

Bovendien weerspiegelt de statistisch hogere levensverwachting een onjuist beeld van de hedendaagse “hygiëne”. Door de dood van een kleintje te verlagen, komen vrouwen en mannen tegenwoordig op een gemeenschappelijke leeftijd na de zeventig.
Een glimp onthult dat dit zeker niet ongewoon was, in eerdere gelegenheden, in het Romeinse verleden. Er was een minimumleeftijd van zestig jaar om gekozen te worden voor de Amerikaanse senaat.

  • De aan voeding gerelateerde ziekten hebben echter gemeen dat de overtreding van de belangrijkste voorschriften van attribuut.
  • Het is duidelijk dat de productie van kunstmatig voedsel in de fabriek het gevolg is van deze schendingen: plantensnoepjes, essentiemeel, lichaamsvet van de productiefaciliteit – de auteur lokaliseert “Drugs, die zich zeker niet zo geïsoleerd ontwikkelen”.
  • Ongepaste strategie. Vooral als het om het cholesterolprobleem gaat, resulteert het in de misleidende tip dat het consumeren van cholesterol-ol-bevattende voedingsmiddelen de oorzaak is van een stijging van het cholesterolgehalte in het bloedproduct. Dit leidt op dat moment tot het onderzoek van persoonlijke voedingsmiddelen in overeenstemming met hun cholesterolgehalte.
  • Hoe ongepast deze benadering ook lijkt, dat de cholesterolgehalten in het bloed verschillend zijn van de cholesterolgehalten in de voedingsmiddelen. Dat wordt eigenlijk vastgesteld door vele andere factoren.

Cholesterol kan. verminderen door evenwichtig te eten

Een centrale rol is eigenlijk weggelegd voor de menselijke stofwisseling. Dit kan worden losgemaakt na lichaamsvet, eiwitten en koolhydraten, maar als een algemeen metabolisme. In elke cel van het lichaam werkt dat constant gelijktijdig. Er zullen onnauwkeurigheden zijn, om de een of andere reden is altijd het hele stofwisselingsproces – dus eiwit-, koolhydraat- en vetmetabolisme – verstoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in