Kokos macronen met twee ingredienten

0
Rate this post

Kokosmakronen

Raad eens raadsel? Regent! Ik ben de herfst al beu, geef me de zomer terug!

Om dit gemis goed te maken, heb ik vandaag deze kokosmakarons gebakken. Voor mij is kokos de vrucht van de zomer, het doet me denken aan de zee, de zon, het zand, het brengt me terug naar verre vakanties op witte stranden.

Dus, zoekend op mijn Pinterest-bord, vond ik dit recept en besloot het te repliceren. Laten we zeggen dat het vrij gelijkaardig is, zo niet voor de vorm en de toevoeging van chocolade, aan mijn kokospalmen die zo populair zijn met Kerstmis.

Als we het nu hebben over macarons denken we meteen aan de klassiek gekleurde snoepjes van Frans gebak, perfect rond en glad met het “geschulpte” randje maar in werkelijkheid zijn er heel veel soorten, country you go macarons vind je, zoals je hier kunt lezen .

  1. Weinig maar goede ingrediënten; heel vers eiwit, geraspte kokos, suiker en vanille om te parfumeren en in een handomdraai zijn deze kokosmakronen die een gebakje waardig zijn bereid.
  2. Het geheim van perfect succes is om het eiwit beetje bij beetje toe te voegen, om er zeker van te zijn dat je niet te veel toevoegt, integendeel, als het te weinig is, zul je het merken omdat het deeg niet rechtop staat.
  3. In het recept vermeld ik drie eiwitten, maar bedenk dat je er misschien nog een nodig hebt.

Om ze te vormen en schoon te maken, gebruikte ik een ijsschep, ik kocht een vrij kleine jaar geleden om specifiek te gebruiken voor koekjes zoals koekjes of die niet veel met je handen hoeven te worden bewerkt.

Ingrediënten voor ongeveer 20/25 kokosmakronen

  • 250 g geraspte gedroogde kokosnoot
  • 90 g lichtbruine suiker
  • eiwit (ongeveer 3 of iets meer)
  • een snufje vanillepoeder
  • een snufje zout

Het zal ook dienen:

donkere chocolade naar smaak

Klop in een kom twee eiwitten met de suiker, een snufje vanille en een snufje zout. Voeg de geraspte kokos toe en roer alles goed door elkaar, voeg geleidelijk het laatste eiwit toe en voeg indien nodig meer toe.

Ingrediënten voor ongeveer 20/25 kokosmakronenHet deeg moet gemakkelijk te vormen zijn, maar niet te plakkerig. Vorm met de ijsschep of met een lepel de bitterkoekjes en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  • Bak in een voorverwarmde oven op 160 ° gedurende ongeveer 10/15 minuten. Ik moet heel duidelijk zijn aan de oppervlakte en met een licht gouden basis.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Smelt de pure chocolade als het eenmaal koud is en dip de bodem van de bitterkoekjes, leg ze op bakpapier en laat ze op een koele plaats stollen.

Kokosmakronen

Ze blijven enkele dagen koel in een luchtdichte verpakking, hoewel ik eerlijk gezegd betwijfel of je ze kunt weerstaan! De kokosnoot is zacht en sappig, de dunne chocolade geeft die extra touch zonder het te overdrijven.

Ze zijn ook geweldig voor het recyclen van overtollig eiwit en zijn in een mum van tijd klaar!