11 traktaties met ontbijtkoek

0
Rate this post

ontbijtkoek stoplichtOndanks dat bijna iedereen vindt dat ontbijtkoek een gezond tussendoortje is, zit er natuurlijk wel een heleboel suiker in.
Ik geef het daarom niet vaak mee als tussendoortje. Soms als speciaal tussendoortje of als traktatie.

Omdat ik ontbijtkoek toch altijd nog gezonder vind dan een zakje chips, heb ik hier een verzameling gemaakt van de leukste traktaties met ontbijtkoek.

Met een hele ontbijtkoek
Als eerste deze stoplichten van ‘Gespot voor jou’. Of deze huisjes van Made by Jill.traktatie-ontbijtkoek-huisje

Allebei super makkelijk te maken en het ziet er nog gezellig uit ook. Of deze: gewoon een echt taartje maken van ontbijtkoekpuntjes, zoals Tuttefrut.ontbijtkoek taartpunten

Iets bewerkelijker -maar ohhhh zoooooo schattig- zijn deze bloempotjes van Jetjes en Jobjes. Het kost vooral tijd om ergens een kinderserviesje te kopen :-)
ontbijtkoek Lolliepop-in-bloempot

Ontbijtkoek laat zich natuurlijk makkelijk in vormpjes snijden met een koekjesuitsteker. Van bloemetjes tot hartjes. Maar ook deze handjes van Party-Kids is een leuk idee.ontbijtkoek handje uitsteken

En je er leuke vormpjes van hebt gesneden, kan je dit mooi combineren met (fruit)spiesjes van maken.

Voorverpakte reepjes
ontbijtkoek cookiemonster

Met voorverpakte reepjes en een beetje knutselen kun je ook mooie dingen doen.Zoals deze cookiemonsters met een reepje in hun mond.

Even knutselen met de werkbeschrijving van de knutselboom, en klaar…

Of mummies van wc-papier en plakoogjes van het traktatieblog. Leuk als je rond de halloween jarig bent.ontbijtkoek mummie (1)

En deze haaien van HomemadeHappiness. Even tekenen op blauw papier en knippen maar.
ontbijtkoek mummie (2)

Op het feestje zelf
ontbijtkoek hans en grietjeEn als je op het verjaardagsfeestje wilt knutselen met ontbijtkoek, kun je met de kinderen deze snoephuisjes van Hans en Grietje maken. Leuk in plaats van taart. Op  Moodkids staat een hele werkbeschrijving.

 

Ook deze piratenbootjes van Ik Ga Trakteren lijken me leuk voor een themafeestje zelf. Veel jongetjes houden van piratenfeestje. Er zitten op die manier meteen een paar leuke atributen voor echte piraatjes bij.
ontbijtkoek bootje

Vraagje aan jou

Dit was wat ik allemaal op het internet heb gevonden. Heb jij nog leuke ideeen?