Wijkrestaurants horen, zien en proeven – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

UPDATE: VOLGEBOEKT! Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert in samenwerking met bureau Attema & Van de Wetering een middagexcursie naar twee verschillende wijkrestaurants in Culemborg en Tiel op donderdag 15 december 2011. Steeds meer initiatiefnemers hebben plannen voor een wijkrestaurant. De vergrijzing, individualisering en versterkte aandacht voor bewoners van wijken en buurten zijn hiervan de oorzaak. Toch is het niet eenvoudig om tot een rendabele, duurzaam succesvolle exploitatie van deze horecavorm te komen.

Tijdens deze excursie bezoeken we twee verschillende typen wijkrestaurants. De Ontmoeting in Culemborg bestaat sinds 2008 en is gevestigd in multifunctionele accommodatie BonVie. De Vergulde Graaf in Tiel wordt sinds begin dit jaar geëxploiteerd en is een modern instellingsrestaurant met de ambitie om de wijk binnen te halen. Tijdens de bezoeken leggen de exploitanten uit wat de achtergrond is, wat ze hebben geleerd, wat ze aanbevelen en welke valkuilen u kunt vermijden. We beginnen de middag met een lunch en sluiten af met een borrel. Willem van de Wetering geeft een presentatie, gebaseerd op zijn succesvolle publicatie ‘Van de kook; succesvol ondernemen in wijkrestaurants’.

Denken, voorbereiden, doen!

De excursie wil mensen in de oriëntatie-, initiatief- of startfase van een eigen wijkrestaurant ondersteunen bij de gedachtevorming over en voorbereiding en exploitatie van succesvolle wijkrestaurants. Na afloop bent u bekend met de belangrijkste succes- en faalfactoren. Ook verbreedt u uw netwerk, dat u bij uw vervolgstappen wellicht wilt gebruiken voor specifieke vraagstukken.

Programma

Het programma is informeel zodat u alle ruimte hebt om met andere aanwezigen, sprekers en exploitanten van gedachten te wisselen. We gaan met eigen vervoer van de ene locatie naar de andere. Indien u met het openbaar vervoer komt, regelen wij een lift met één van de andere gasten.

12.30 uur Ontvangst met lunch in De Ontmoeting in Culemborg
13.15 uur Welkom
13.30 uur Succesvol ondernemen in wijkrestaurantsPresentatie door Willem van de Wetering

van bureau Attema & Van de Wetering

14.00 uur Rondleiding, film, dubbelinterview
15.00 uur Transfer in eigen vervoer naar De Vergulde Graaf in Tiel
15.30 uur Rondleiding en workshop
16.30 uur Afsluiting met een borrel
17.30 uur Einde

Kosten

De kosten voor deelname aan deze excursie bedragen 65 euro voor leden van Aedes, ActiZ of de kennispartners van het Kenniscentrum (RIBW Alliantie en VGN). Alle anderen betalen 95 euro voor de excursie. Genoemde bedragen zijn inclusief lunch en borrel en exclusief BTW.

Meer informatie