Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg – Van zorgen voor naar ondersteunen van de klant

0

Was gepland als workshop tijdensProject!mpulsbijeenkomsten maart 2006
De bijeenkomst is helaas geannuleerd. Wellicht wordt de workshop later dit jaar alsnog door het Kenniscentrum georganiseerd. Meer daarover t.z.t. op deze website.

Maken we mensen niet teveel afhankelijk van wat anderen denken dat goed voor ze is? Hoe kunnen we zorgvragers ondersteunen in hun eigen wensen en mogelijkheden? En wat betekent dat voor de aanpak van uw organisatie in het vormgeven van wonen, welzijn en zorg? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop ‘Van zorgen voor naar ondersteunen van de klant’.

In deze workshop combineren we de kennis en ervaring van mensen die van verschillende kanten de zorg kennen. Zij leveren een bijdrage aan de middag met een presentatie en een gesproken column en door met u de discussie aan te gaan.

Joy van der Stel (visieverbreedster) vertelt over haar leven met een handicap waarin zij – mede dankzij haar omgeving – de sprong wist te maken van ‘het lukt mij toch niet’ naar het vinden van haar eigen plek in de maatschappij. Joy vertelt hoe zij als kind een ander kind leek te worden in een omgeving die gericht was op het bieden van zorg, hoe haar ouders en broer haar leerden vallen en opstaan en hoe zij haar eigen weg vond.

Daarna volgt een prikkelende column van vertegenwoordigers uit de zorg. Bij de verschillende bijeenkomsten zullen twee verschillende columnisten deze rol op zich nemen. Eén columnist werkt in de ouderenzorg, de ander in de jeugdzorg. Hun columns behandelen onderwerpen als: eigen verantwoordelijkheid en de macht van de zorg.

De column geeft een aanzet tot een discussie die leidt naar wat organisaties kunnen doen om het verschil te maken tussen zorgen voor en ondersteunen van de klant en wat dat betekent voor de vormgeving van wonen, welzijn en zorg.

De workshop wordt georganiseerd tijdens de Project!mpulsdagen op 14 maart Eindhoven 16 maart Assen 29 maart Nieuwegein

30 maart Leiden

Meer informatie en aanmelden