S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Informatiebijeenkomst Vitale woongemeenschappen

05
APR

Training Studio BRUIS – Samen buurten. P31 en KCWZ

Vervolg experiment Vitale woongemeenschappen

Zoekt u meer reuring en gezelligheid in uw seniorencomplex? Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Platform31 bieden in 2018 een vervolg op het experiment Vitale woongemeenschappen met een training en learning community. Met de methode Studio BRUIS – Samen Buurten werkt u aan het bruisend maken van uw wooncomplex. Meld u aan voor de informatiebijeenkomst op 5 april.

Programma

Tijdens de informatiebijeenkomst op 5 april in Den Haag vertellen wij u wat u kunt verwachten als u instapt in ons traject en beantwoorden wij uw vragen.

Studio BRUIS - Samen buurten

Met de methode Studio BRUIS – Samen Buurten werkt u aan het bruisend maken van uw wooncomplex: mensen kennen elkaar, voelen zich verbonden, doen actief mee aan activiteiten, organiseren die ook, en beheren en benutten de gedeelde ruimtes. Het recent afgeronde experiment Vitale woongemeenschappen laat zien dat er meer variatie en creativiteit aan ontmoeting ontstaat en bewoners meer naar elkaar omkijken.

Training en learning community

In de training en learning community Studio BRUIS – Samen buurten, gaat u – twee bewoners en een corporatieprofessional – aan de slag met de BRUIS-aanpak. U leert met deze laagdrempelige methode het organiseren van: 1. collectieve, verrassende en gezellige activiteiten en
2. kleinschalige gespreksgroepen, waarin bewoners elkaar beter leren kennen en vinden op basis van gedeelde interesses en voorkeuren.

21-02-2017 10:49

Praktische info

Het vervolg vitale woongemeenschappen is een initiatief van Platform31 en KCWZ en is financieel mogelijk gemaakt door de Aedes Vernieuwingsagenda