Verdiepingscursus Opzetten van een verhuurorganisatie – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

Veel zorgorganisaties hebben de keuze gemaakt om voormalige intramurale woningen voor lage ZZP’s direct te gaan verhuren aan extramurale klanten. Ze kiezen er hiermee voor om naast zorgverlening ook woningen aan te bieden. Maar welke gevolgen heeft dit voor de organisatie? Tijdens deze praktische verdiepingscursus hoort u in één ochtend alles over de operationele kant van het verhuren van woningen.  

Kennisprogramma Extramuralisering
Deze verdiepingscursus is onderdeel van het Kennisprogramma Extramuralisering van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Nestas communicatie. In cursussen van een hele of halve dag worden actuele vraagstukken rond extramuralisering uitgediept. Het programma is bedoeld voor medewerkers van zorgorganisaties.

Heeft u nagedacht wie het aanspreekpunt wordt bij vragen van (toekomstige) bewoners en familie? Voor het beantwoorden van dergelijke vragen heeft u kennis nodig van de huurwet en andere zaken die bij het verhuren van woningen komen kijken. Daarnaast gaat u ook actief toekomstige huurders benaderen en uw woningen in de markt zetten. U wilt immers geen leegstand. Er zullen bezichtigingen en eindinspecties uitgevoerd gaan worden. Heeft u al nagedacht wie al deze taken uit gaat voeren? Wie wordt hét aanspreekpunt, zowel intern als extern voor uw huurwoningen?

In deze verdiepingscursus nemen wij u mee in de wereld van administratief, commercieel en technisch beheer bij het verhuren van woningen en dit verankeren in uw organisatie. We gaan in op het ontwikkelen van een nieuwe functie: de woonconsulent en diens takenpakket. Daarnaast is er ruime gelegenheid om uw vragen te beantwoorden.

Na afloop van de verdiepingscursus heeft u voldoende kennis opgedaan om van start te gaan met uw verhuurorganisatie. U leert welke taken en stappen nodig zijn binnen de verhuurorganisatie, welke u moet doorlopen bij het verhuren van woningen en welke tools u hierbij kunt gebruiken. Na afloop bent u in staat om (toekomstige) huurders te woord te staan en hun vragen over de huur van uw woning te beantwoorden.

Programma

Welkom en kennismaking
Organisatorisch: administratief, commercieel en technisch beheer
Het optuigen van een verhuurorganisatie.
Thema’s als huurprijsbeleid, huurrecht, huurachterstanden, servicekosten en verhuuradministratie komen vanuit organisatorisch perspectief aan bod. Wij geven u praktische tips zodat u goed voorbereid aan de slag kunt gaan.
De verhuurorganisatie en de woonconsulent (o.a. aandacht voor commercieel beheer).

Doelgroep

Managers facilitair, front office of vastgoed, projectleiders scheiden wonen en zorg en beleidsadviseurs en medewerkers vastgoed of verhuur van zorgorganisaties.

Docenten

De verdiepingscursus wordt verzorgd door Bram Baselmans en Ilse Vos van AAG. Bram is coördinator Vastgoed & Facilitair. Hij ondersteunt, adviseert en begeleidt organisaties bij ontwikkelen van huisvestingsinitiatieven en het opstellen van vastgoedbeleid. Ilse is adviseur en gespecialiseerd in het maken van doelgroepenanalyses en marktonderzoek.

Waar en wanneer

Dinsdag 25 november 2014, 09.30 – 12.30/13.00 uur (ontvangst vanaf 9.00 uur) 
Hotel Mitland, Utrecht

Aanmelden en kosten

U kunt zich voor de verdiepingscursus aanmelden door het invullen van het aanmeldformulier. De kosten van de cursus bedragen € 295,- voor leden van Aedes, ActiZ en kennispartners RIBW Alliantie, VGN en GGZ Nederland, € 345,- voor niet-leden. Deze tarieven zijn exclusief BTW.
Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijving geschiedt daarom op volgorde van binnenkomst. Als dat nodig is werken wij met een wachtlijst en informeren u apart over nieuwe cursusdagen.

Annuleren

U kunt (schriftelijk) kosteloos annuleren bij Nestas communicatie tot 14 dagen voor de cursus. Bij annulering binnen 14 dagen, brengen wij u de helft van de deelnamekosten in rekening. Bij annulering binnen 36 uur voor aanvang van de cursus of bij niet verschijnen, brengen wij u de volledige deelnamekosten in rekening. U krijgt dan wel de documentatie toegezonden (dit geldt ook voor annuleringen binnen 14 dagen). U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Organisatie

Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg in samenwerking met Nestas communicatie.
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u Nestas bereiken op telefoonnummer (036) 530 77 00 en per email via [email protected]