S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Werkconferentie Samenwerking wonen, zorg en welzijn

17
SEP

Foto: Chris Pennarts

Branches werken samen aan inclusieve samenleving

De afgelopen maanden hebben de brancheorganisaties Aedes, ActiZ, VGN, GGZ Nederland, Federatie Opvang, RIBW Alliantie en Sociaal Werk Nederland regelmatig met elkaar gesproken over samenwerking op het gebied van wonen, zorg en welzijn, omdat het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg per 1 januari 2019 ophoudt te bestaan.

Vier thema's

Het overleg tussen de branches heeft betrekking op vier maatschappelijke thema's die om samenwerking vragen tussen de domeinen wonen, zorg en welzijn:

 • Extramuralisering/huisvesting;
 • Scheiden van wonen zorg/vastgoedsturing;
 • Kwaliteit van de buurt;
 • Nieuwe woonconcepten.

werkconferentie

Voor de nodige verdieping van de samenwerking in wonen, zorg en welzijn organiseren Aedes, ActiZ, VGN, GGZ Nederland, Federatie Opvang, RIBW Alliantie en Sociaal Werk Nederland op 17 september bij Koninklijke Visio in Huizen een werkconferentie.

Programma

De werkconferentie wordt geopend door een inspirerende spreker die feitelijk inzicht geeft in de opgave waar de branches voor staan: het 'zo gewoon mogelijk' laten wonen en participeren van kwetsbare mensen.

In vier deelsessies komen concrete projecten en voorbeelden aan de orde, die passen bij de vier maatschappelijke thema's. 

De brancheorganisaties willen graag in gesprek over hoe de samenwerking verloopt in uw regio. Kunnen de branches hieraan een bijdrage leveren en zo ja, hoe? En waar is samenwerking tussen de branches onontbeerlijk?

Doelgroep

De werkconferentie is bedoeld voor bestuurders en managers die verantwoordelijk zijn voor genoemde portefeuilles.

Uw bijdrage is onmisbaar. Op basis van de uitkomsten van deze werkconferentie wordt de samenwerking tussen de brancheorganisaties verder ontwikkeld.

02-07-2018

Praktische info

 • Datum en tijd:
  maandag 17 september
  13.00 - 16.00 uur (inlooplunch vanaf 12.30 uur) met borrel na afloop
 • Waar:
  Koninklijke Visio, Amersfoortsestraatweg 180, 1272 RR Huizen
 • Doelgroep:
  Leden van Aedes, ActiZ, VGN, GGZ Nederland, Federatie Opvang, RIBW Alliantie en Sociaal Werk Nederlands
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan via de website van ActiZ
E F