Rondje Zuid: excursie naar cultuursensitief wonen in de buurt – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

In het voorjaar opende zorgorganisatie Laurens een nieuwe locatie in Rotterdam-Zuid, De Beukelaar. Midden in de multiculturele wijk Hillesluis gelegen, biedt De Beukelaar kleinschalige zorg voor mensen met dementie, volgens verschillende leefstijlen en culturen. Naast de Nederlandse cultuur zijn er woongroepen met een Hindoestaanse, Afro-Caribische, Turkse, en Marokkaanse leefstijl. Bijzonder is de binding met de buurt en de buurtbewoners. Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg wil u graag de kans geven om een kijkje te nemen bij deze nieuwe locatie waar cultuursensitieve zorg voorop staat en waarbij binding met de buurt uitstekend vormgeven is. U bent welkom bij dit Rondje Zuid op dinsdag 26 november tussen 13.00 en 16.30 uur. Er is beperkt plaats dus meld u snel aan!

beukelaar-laurens-marokkaanse-woonkamer-3371480

Programma Rondje Zuid

13.00 uur Ontvangst en inloop in De Beukelaar
13.15 uur Presentatie ‘De Beukelaar en verbinding met de wijk ‘ door Mw. Harriet Spaanderman, Gebiedsmanager Laurens Feijenoord Noord en Dhr. Gideon Bakker, Projectleider Laurens
13.45 uur Rondleiding op de woongroepen van De Beukelaar door teamleiders van De Beukekaar
14.10 uur Transfer (lopend door de wijk) naar nabijgelegen Stichting Ouderen Feijenoord (SOF). SOF is een ontmoetingsproject voor Marokkaanse Ouderen en werkt samen met Laurens. Lees meer over SOF.
14.20 uur Bezoek SOF, ontmoeten deelnemers van SOF onder het genot van een kopje Marokkaanse thee
15.00 uur Transfer (lopend door de wijk) naar nabijgelegen Essalam moskee. Dit is de grootste moskee van West Europa.
15.10 uur Rondleiding in Essalam moskee
16.00 uur Transfer naar De Beukelaar
16.10 uur Afsluiting in De Beukelaar (discussie, vragenronde)
16.30 uur Einde

Locatie 

Startadres: West-Varkenoordseweg 95, Rotterdam. Klik hier voor meer informatie, routebeschrijving en locatiefolder van De Beukelaar.
Parkeren in de buurt is niet gratis. In de straat kan het uitsluitend met chippas en in nabij gelegen parkeergarage ‘Colosseumweg’ (nr 13) ook met pinpas. Treinstation Rotterdam-Zuid is op 14 min loopafstand.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via: [email protected] Vermeld svp uw naam, organisatie, functie en contactgegevens. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Er is beperkt plaats (maximaal 20 personen) en leden van Aedes en ActiZ hebben voorrang. Deelname is kosteloos.