S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Ontwerpsessie wonen met dementie

22
MEI

Ontwerpsessie wonen voor mensen met dementie

Het Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert op 22 mei de ontwerpsessie 'Wonen met dementie'. Er is steeds meer aandacht voor de woonfunctie voor mensen met dementie. Hoe kunnen het woonconcept, het ontwerp en de inrichting van de woning/het verblijf bijdragen aan het welbevinden van mensen met dementie?

Vervolg

Met die vragen hebben we ons beziggehouden in november 2017 tijdens de 'Kennissessie Vooruitstrevende woonconcepten voor mensen met dementie'. De ontwerpsessie 'Wonen met dementie' is een vervolg op de kennissessie.

Plattegronden

Tijdens de ontwerpmiddag gaan we samen met aanbieders en ontwerpers de ontwerpkeuzes aanscherpen en uitproberen in verschillende plattegronden. Hoe gaan we om met functionaliteit en flexibiliteit en wat is de beste plattegrond van een woning? En welke consequenties brengt dat met zich mee voor bijvoorbeeld de kwaliteit van leven van de bewoner?

Programma

Wat kunt u zoal verwachten tijdens de ontwerpsessie?

 • Welbevinden in het wonen
  Hanneke Beerens, consultant en (cum laude) gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht, over haar onderzoek naar kwaliteit van leven van mensen met dementie die langdurige zorg ontvangen, in verschillende woonvormen voor mensen met dementie.
 • Het speelveld: woonconcepten voor mensen met dementie. Welke accenten legt u?
  Penny Senior, adviseur bij het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Arnout Siegelaar, vastgoedexpert voor de zorg en promovendus aan het UMCG leggen keuzes aan u voor.
 • Twee aansprekende praktijkvoorbeelden; welke accenten zijn gelegd en welke keuzes zijn gemaakt?
 • Twee ontwerpsessies met architecten
  Onder begeleiding van Anja Dirks, eigenaar van Studio id+ en Jean-Paul Kerstens, eigenaar van MAAK>Architectuur, beide specialist in ontwerpen voor mensen met dementie.

U bent ook welkom als u niet bij de eerste bijeenkomst in november 2017 aanwezig bent geweest.

Meld u uiterlijk 11 mei aan met een mail aan Arnout Siegelaar: arnout@woonzorgconcept.nl. Vermeld hierbij uw naam, functie en organisatie. De bijeenkomst is voor bestuurders en managers vastgoed van woningcorporaties of zorgorganisaties (lid van Aedes of ActiZ).

27-03-2018

Praktische info

 • Datum en tijd:
  dinsdag 22 mei 2018
  13.00 - 17.00 uur
 • Waar:
  Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg
  Oudlaan 4
  3515 GA Utrecht
 • Aanmelden: Deelname is kosteloos. Meld u aan door uiterlijk 11 mei een e-mail aan Arnout Siegelaar te sturen. Vermeld hierbij uw naam, functie en organisatie. 
 • Voor wie? Bestuurders en managers vastgoed van woningcorporaties of zorgorganisaties (lid van Aedes of ActiZ).