S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Netwerkbijeenkomst Wonen en Zorg (besloten)

22
MRT

Jeu de boules bij ontmoetingsruimte De Spil van seniorenflat Sterrebos in Oss

Een vitale en veilige wijk

Deze netwerkbijeenkomst staat in het teken van een vitale en veilige wijk. We maken kennis met proeftuin Ruwaard in Oss.

Proeftuin Ruwaard: anders denken, doen en organiseren

In de Ruwaard, een wijk in de gemeente Oss, bedenken wijkbewoners en organisaties samen oplossingen waarin mensen meer voor zichzelf en voor elkaar kunnen gaan doen. Uiteindelijk streven zij naar hun ideale toekomstbeeld: 'een vitale wijk waar wijkbewoners tegen lagere kosten een betere (positieve) gezondheid ervaren'. Inmiddels lopen er drie projecten: het Huis van de Wijk, gebiedsgericht financieren en organiseren en casuïstiekaanpak. De kracht van mensen staat hierbij voorop.

Programma

Introductie door Harrie Windmüller, bestuurder Brabant Wonen

Bart Bakker (van de gemeente Oss) en Bart Hoes (van Ons Welzijn) presenteren vanuit verschillende invalshoeken de werkwijze bij Proeftuin Ruwaard, waarbij drie vragen centraal staan: Wat wil ik? Wat kan ik zelf? Wat heb ik daarbij nodig?

Ad Sterkens, Woonconsulent “prettig thuis”, vertelt over veilig thuis in de wijk, het ontstaan van de samenwerking en een stukje vanuit de praktijk van de brandweer. Nadruk ligt op eenvoudig, betaalbaar en gemakkelijk toepasbare oplossingen om brand te voorkomen.

Verder aandacht voor de checklist en app brandveiligheid.

Interesse in het netwerk wonen met zorg? Kom naar de bijeenkomst op donderdag 22 maart 2018 in Oss.

20-02-2018 10:49

Praktische info

 • Datum en tijd:
  donderdag 22 maart 2018
  09.30 uur - 16.30 uur
 • Waar:
  Elzenhoek, Anna van Schuurmanstraat 602 te Oss
 • Doelgroep:
  Leden van het Aedes-netwerk Wonen en zorg
 • Belangstelling: Voor deze bijeenkomst zijn ook geïnteresseerde corporaties die kennis willen maken met het netwerk van harte uitgenodigd. Interesse? Stuur een mail naar: Yvonne Witter, y.witter@aedes.nl.
E F