S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Een thuisgevoel in de ouderenzorg; hoe realiseer je dat?

13
DEC

Workshop 'Een thuisgevoel in de ouderenzorg; hoe realiseer je dat?'

Wat betekent een thuisgevoel in de ouderenzorg? En hoe realiseer je dat? De workshop probeert inzicht te geven in wat een thuisgevoel precies inhoudt en hoe dat in verpleeghuizen gerealiseerd kan worden.

De workshop wordt georganiseerd door FMT Academy in samenwerking met o.a. de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogeschool, Kenniscentrum Wonen-Zorg, EGM en diverse zorginstellingen.

Programma

Met keynote-sprekers:

 • Prof. Dr. Masi Mohammadi van de Technische Universiteit Eindhoven gaat in op diverse praktijksituaties waarin technologie een bijdrage levert of dit kan gaan doen  zoouderen een prettig thuisgevoel ervaren.
 • Drs. Ester Felix van Fontys Hogeschool gaat dieper op het onderzoek van Fontys in en vertelt over de mogelijkheden die de hogeschool biedt om van dit onderzoek uitgebreid kennis te nemen en deze kennis te vertalen naar de dagelijkse praktijk.
 • Ir. Annemarie Eijkelenboom van EGM licht toe hoe architecturale factoren bijdragen aan een gevoel van thuis en hoe deze kunnen worden geïmplementeerd in de ontwerprichtlijnen.

Kenniscentrum-adviseur Penny Senior gaat in op het aspect levensloopbestendig bouwen en verschillende woonvariaties en hoe daar het thuisgevoel een plek krijgt.

Daarnaast zullen deskundigen inleidingen verzorgen. Over het belang van licht en akoestiek. Deze inleidingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en worden gestaafd met diverse praktijkvoorbeelden.

Doelgroepen:
De workshop is bedoeld voor facilitair managers, directies, bestuurders, architecten, adviseurs, producenten en leveranciers en anderen die op een professionele wijze betrokken zijn bij het realiseren van een woon- en leefomgeving in de ouderenzorg

15-11-2018

Praktische info

 • Datum en tijd:
  donderdag 13 december 2018 van 13.00 -18.00 uur
 • Locatie:
  Campus Technische Universiteit Eindhoven
 • Kosten:
  195 euro
 • Inschrijven:
  Via de site FMT Gezondheidszorg
E F