Ga mee op ontdekkingsreis – Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

0

OntdekkingsreisZorg in WoningenMantelzorg

Ga mee op ontdekkingsreis en ervaar de oogst van 25 jaar interculturalisatie in de ouderenzorg! ActiZ organiseert samen met het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg op vrijdag 18 juni 2010 van 13.00 tot 17.00 uur een symposium over interculturalisatie in wonen, zorg en welzijn in Nieuw Vredenburgh te Amsterdam.

Aanleiding is het verschijnen van het boek ‘De Ontdekkingsreis’. Dit boek, samengesteld door ActiZ en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, geeft een overzicht van 25 jaar interculturalisatie door aanbieders van wonen, zorg en welzijn in samenwerking met gemeenten en migrantenorganisaties.

ActiZ geeft kleur aan de zorg

De uitgave van ‘De Ontdekkingsreis’ is één van de activiteiten uit het ActiZ-programma ActiZ geeft kleur aan de zorg. Het doel is om te inspireren, de oogst van 25 jaar interculturele ouderenzorg te laten zien, te stimuleren, te verdiepen en over te dragen. Het boek bestaat uit essays, columns, interviews, artikelen van prominente personen in de wereld van wonen, zorg en welzijn, en is aangevuld met aansprekende voorbeeldprojecten.

Kleurrijk programma 

Op het symposium hoort u welke lessen er te leren zijn uit de ervaringen van de afgelopen 25 jaar. Jan Booij, pionier van het eerste uur en onder andere oud-directeur van het eerste multiculturele verpleeghuis van Europa ‘De Schildershoek’, interviewt andere pioniers over hun ervaringen. Hester van Buren van corporatie Rochdale in Amsterdam geeft haar visie op de rol van corporaties bij dit onderwerp. Op de Bazaar maakt u kennis met innovatieve projecten op het gebied van interculturalisatie. U ontmoet de schrijvers van de columns en essays uit het boek. Het koor ‘Kleurrijke mama’s’ uit Den Haag verzorgt het muzikale intermezzo. Na afloop kunt u doorpraten met andere reisgenoten en genieten van het wereldbuffet!

Excursies

Voorafgaand aan het symposium, tussen 10.00 en 13.00 uur, bestaat de mogelijkheid twee van de in het boek beschreven voorbeeldprojecten te bezoeken. U kunt kiezen uit: Foe Ooi Leeuw, Kraka-e-Sewa, Andishe en De Hudsonhof.

Meer informatie en aanmelden

  • Programmaoverzicht
  • Excursies
  • Aanmelden en kosten